Franciza IT

Devino antreprenor!

Cum poți găsi proiecte ca antreprenor?

Cere și ți se va da... dacă dai un search pe Google. Dincolo de glumă, motorul de căutare mult apreciat este un real instrument de ajutor atunci când ai nevoie să găsești rezolvare la un bug sau dacă ai nevoie să găsești noi proiecte antreprenoriale - franciza IT

Ce anume ai nevoie să găsești, trebuie să ai clar definit în minte. Proiecte de ce tip? În ce fel ești dispus să te implici (asumare postură stakeholder sau de PM (project manager), ori șef de proiect, funcții care deși par asemănătoare, sunt extrem de diferite în grad de responsabilitate și de felul în care te vei raporta la finanțare etc).

Dacă nici aceste aspecte nu sunt foarte bine stabilite, cea mai la îndemână metodă de a găsi proiecte și de a te decide apoi asupra rolului efectiv pe care ți-l vei asuma, este reprezentat de fructificarea conceptului de networking. Cu alte cuvinte, ieși în lume, cunoaște oameni noi și împărtășiți idei noi, sau, de ce nu, idei deja abordate, existente pe piață dar care merită îmbunătățiri.

În București există câteva nuclee bine construite de meetup-uri unde înregistrarea este gratuită. Îți alegi câteva puncte de interes și vei fi mereu la curent cu întâlnirile care au loc pe tematica pe care ți-o dorești.

Vorbim aici de dev meetups - unde programatorii se adună să discute diferite tehnologii noi, issues etc. - de networking put-in-place de companii deja consacrate (UiPath, Facebook, Google) în scopuri de popularizare a unor tehnologii, cât și în scopuri secundare de recrutare, ori în cadrul conferințelor naționale și internaționale sponsorizate de multinaționale cu ajutorul unor firme de recrutare, conferințe cu tematici diferite (AI, RPA, innovation etc). Din aceste trei posibilități, networking-ul se ramifică mai ceva ca un arbore de decizie, așa că antreprenorul poate în acest punct să aibă deja conexiuni care să îi permită demararea de proiecte, alipirea la unele existente unde experiența acestuia este bine-venită, sau să creeze el/ea însuși/însăși un proiect de la zero pe care să îl concretizeze cu ajutorul experților cunoscuți în aceste sesiuni de networking.

Având în vedere toate cele de mai sus, te simți pregătit pentru o porție de networking?

Ai aici câteva linkuri de ajutor pentru început (e de ajuns să participi la un meetup pentru a fi apoi invitat la următoarele sesiuni pentru că, de exemplu, Facebook are un algoritm destul de bunicel pe advertising care îți va recomanda automat întâlniri potrivite profilului tău):

https://www.meetup.com/cities/ro/bucharest/

https://www.meetup.com/Design-Thinking-Bucharest/

https://www.meetup.com/UXDesign4Startups/

https://www.meetup.com/Bucharest-Java-User-Group/

https://www.meetup.com/bucharest-software-craftsmanship-community/

https://www.meetup.com/Bucharest-CloudComputing/

Succes!

TOP